• Equipo Navazos
  Equipo Navazos

  Jesus Barquin en zijn goede vriend Eduardo Ojeda zijn wijnliefhebbers met liefde voor wijnen maar sherry in het bijzonder.  Als ze in 2005 in de bodega van Sanchez Ayala een oude amontillado uit een vat proeven, vinden zij die beduidend beter smaken dan de andere vaten. Als dan blijkt dat het vat leeg moet om ruimte te maken voor nieuwe sherry, besluiten ze met een groep van zo'n 40 vrienden het vat te kopen en het voor eigen gebruik te bottelen. Het duurt niet lang todat de speciale botteling en aanstekelijk enthousiasme over deze sherry door schrijvende collega's wordt opgemerkt en er interesse is gewekt buiten de vriendengroep om. Op dat moment wordt er besloten om de wijnen die Jesus selecteerd onder de naam Equipo Navazos voor overige liefhebbers aan te bieden. 

  Elk reeks van botteling krijg een nummer mee, datum van botteling, type sherry en de bodega waar de sherry vandaan komt. Wat in het begin het bottelen was van de allerbeste wijen die ze interessant vonden, is nu uitgegroeid tot het maken van top wijnen. Alles geheel op eigen manier en methoden, die vaak tegen de manieren in gaat die de laatste aantal decenia zijn toegepast door massaproductie, maar wel inherent is aan de oorspronkelijk antieke methode van kleinschalige authentieke productie behorend bij de streek.

  Het zijn juist de methode's voor het maken van de wijn die leiden tot een uniek karakter met grote smaakfinesse en compexiteit. De wijnen van Equipo navazos kunnen zich hierdoor scharen tot de creme de la creme op wereldniveau.

   

 • Bota 48 - Palo Cortado "Bota Punta"
  Bota 48 - Palo Cortado "Bota Punta"
 • Bota 51 - Palo Cortado "Bota GF"
  Bota 51 - Palo Cortado "Bota GF"
 • Bota 61 - Amontillado "Bota NO"
  Bota 61 - Amontillado "Bota NO"
 • Bota 66 - Whiskey
  Bota 66 - Whiskey
Terug Spanish Wines
Equipo Navazos

Cuimed is met trots de officiele importeur van Equipo Navazos. Sherries met grote klasse die zich meten met het beste wat er op werledniveau te krijgen is. Door bij het maken authentieke methodes toe te passen die wars zijn van massaproductie, krijgen de sherries hun karakter en weergaloze complexiteit en smaakfinesse. Elke botteling krijgt een nummer en wordt altijd in een kleine oplage gemaakt. Gemaakt door en voor liefhebbers van het aller beste wat de sherry streek te bieden heeft.

Naast de sherries heeft Cuimed ook de wijnen die door Equipo Navazos in samenwerkingsverband worden gemaakt.

Website equipo Navazos