• Zwarte Sesam Pasta
  Zwarte Sesam Pasta

  Tot perfectie geheven, het malen van een sesamzaadje tot een pasta. Git zwarte kleur, verfijnde sesam smaak zonder bitters of gortdroog mondgevoel. 

 • Soja Sauzen
  Soja Sauzen

  Maak het verschil: De 1e persing soja saus die wordt gebruikt in Japans keizerlijke keukens, of de sojasaus die ooit als eerste door de VOC naar Nederland is gehaald, een ponzu, een witte of een ongepasteuriseerde sojasaus of wellicht een prachtig gerookte sojasaus om een visje af te lakken? Op gebied van authenthieke Japanse sojasauzen is er genoeg te keizen om een juiste keuze te maken.

 • Traditionele Tamari
  Traditionele Tamari

  Er zijn weinig bedrijven die tamari nog op de traditionele wijze maken. Tamari is een voorloper van sojasaus zonder tarwe en werd voor het eerst gewonnen in de 12-de eeuw. Tamari is het vocht dat boven komt drijven bij het rijpen van miso. Bij normale omstandigheden wordt er ongeveer 3 liter tamari op 1000 Kg miso verkregen. Is het een warme zomer, dan neemt de miso de tamari weer op en is er niets. Met een rendement van 0,3% is het een exclusief product. 

  Traditionele tamari is een stroperige natuurlijke smaakversterker met een diepe smaak. Bovendien vlakt de smaak niet af na verhitting.

 • Vloeibare Koji
  Vloeibare Koji

  Koji is een fermentatiecultuur, rijk aan natuurlijke Amylase enzymen, en zet zetmeel om in suikers. Het is de basis van alle gefermenteerde Japanse voeding. Vloeibare koji werkt als natuurlijke smaakversterker.

  Vloeibare koji is een paar jaar geleden erg populair geworden in Japan. Izakaya’s, grillrestaurants waar je vooral komt om te drinken, begonnen gegrilde kip gemarineerd in koji te serveren. Koji zorgt voor malsheid en een smaakverdieping in droge en vloeibare gerechten.

   

 • Miso's
  Miso's

  Artisanale miso rijpt minstens een jaar bij omgevingstemperatuur, 30 graden in de zomer, tegen het vriespunt in de winter. Daardoor ontstaat een heel complexe smaakontwikkeling. De eeuwenoude houten vaten waarin de miso rijpt, dragen daaraan bij.

  De witte rijstmiso en rode rijst/sojabonen miso wordt tussen stenen fijngewreven en hebben hierdoor een zalfachtige structuur. Voor echte puristen is er traditionele RAW miso, biologische ingrediënten geen enkele verhitting, minimaal een jaar rijping, resulterend in een rijke maar ook fruitige (gedroogde abrikozen en vijgen) smaak.

 • Azijnen
  Azijnen

  Maak kennis met fenominale azijnen. Twee toppers uit het gamma:

   

  Sushi azijn: Voor het maken van een gerijpte sushi rijstazijn zijn allereerst de rijstkorrels 50% weggeslepen. Na het verzuren is de azijn op vat samen met zijn sake lees verder gerijpt. De beste sushi azijn die je ooit zult proeven.

   

  Gerookte azijn: In tegenstelling tot andere verkrijgbare producten, heeft de delicaat gerookte rijstazijn houtrijping gehad. Deze behandelingen zorgen uiteindelijk voor een azijn waarin zowel Europeese als Japanse invloeden zijn te proeven.

  Bij het ruiken van de geur van deze azijn waan je je even in een klein steegje waar een bakker net zijn oven met essenhout aan het aansteken is. Een interessante zuurgraad maakt deze azijn uitermate geschikt voor culinair gebruik.

 • Wasabi zout
  Wasabi zout

  Gemaakt met Japanse wasabi heeft dit zout duidelijk het ongekende smaak en karakter van de wasabi. Perfect als toevoeging op diverse creaties zoals tempura, chips, krokantjes etc.

 • Kawabe Shochu
  Kawabe Shochu

  Shochu is populair gezegd een gestookte plattelandsdrank en wordt ook wel eens Japanse gin genoemt. Deze premium shochu is van geslepen rijst gemaakt samen met het meest gewilde water van Japan: het pure water van de Kawabe rivier. Zowel de rijst wordt er mee bewaterd als de bereiding is met dit water gemaakt. 
  Door het alcohol percentage relatief laag te houden worden de delicate fruitige sake smaken niet verdrongen.

 • Crispy Nori
  Crispy Nori
Terug Fine Food
Japanse Producten

Het is juist Japan wat bekend staat om haar eeuwenoude tradities die in ere worden gehouden. Doch modernisering maakt het vinden van natuurlijke artisinale producten lastig. Wij betrekken een interessant gamma artisenale Japanse producten van producenten die veelal op dezelfde wijze werken als toen hun over- over- overgrootvader startte. Het zijn veelal tijdrovende fermentatieprocessen die resulteren in fantastische, eerlijke smaken. 

 

Al onze Japanse producten zijn vrij van MSG en onverantwoord gevangen vis. Bovendien zijn veel items ongepasteuriseerd voor behouding van smaak.