• Álvaro Domecq - Sherry azijnen
  Álvaro Domecq - Sherry azijnen

  Een prachtig product om verliefd op te worden. Bij het proeven zal de eerste reactie de herkenning van de wat hoge zuren zijn maar daana komt een golf van heerlijke smaken, ontstaan door de soms 30 jaren rijping op houten vaten.

  De onmiskenbare smaak van sherry is doordrongen in het karakter van deze azijnen. De veelzijdige smaak leent zich daardoor voor allerlei toepassingen.

 • La Montaña Aliños - Dressings
  La Montaña Aliños - Dressings

  Deze reeks van handgemaakte dressings hebben hun ontsprongen in restaurtant La Montaña in Valencia. Om precies te zijn de tuin waarmee het restaurant is omgeven waar alle prachtige vruchten groeien. Nadat de chef een aantal dressings voor vrienden heeft gemaakt bleef de vraag maar groeien. Tot op heden zijn er zo'n 40 dressings ontwikkeld door de chef en met zorg door zijn vrouw geproduceerd.  

  Alle dressings zijn geheel natuurlijk en worden van fruit, groente en kruiden gemaakt vrij van conserveringsmiddelen, kleur en smaakstoffen.

 • Nero Modena - Balsamico's
  Nero Modena - Balsamico's

  Nero Modena, deze bodega gelegen op het platteland van Modena, is omgeven van de Trebbiano en Lambrusco druiven. Hier maakt men op traditionele wijze balsamico, wat tot zo'n 24 jaar rijping betekend. Maar ook middels een slimme moderne wijze om rijpingstijd te verkorten. Veel bedrijven verkorten tijd door hun most in te koken, met bittere bijsmaken tot gevolg. Als één van de wijnigen kiest Nero modena er voor om de rijpingsruimte te klimatiseren. Dit levert een aanzienlijk tijdwinst op en een fantastische kwaliteit balsamico. Niet voor niets werkt drie sterrenchef Massimo Bottura er mee.

   

  Het gamma behelst o.a. jonge balsamico, oude balsamico, witte balsamico, appel balsamico en granaatappel balsamico.

Terug Fine Food
Azijnen en mosterd

Zuurtjes zijn onmisbaar in de meeste moderne kookstijlen. Het geeft frisheid en maakt het eten licht verteerbaar. Niets werkt fijner dan azijnen met finesse in smaak zodat er weinig toevoegingen zijn vereist om tot een mooi resultaat te komen.

Ons aanbod azijnen loopt uiteen van 'eenvoudige' azijnen met een uitmuntende prijs / kwaliteit om mee te werken, tot oude balsamico's gemaakt volgens de traditionele methode.

Mosterd ligt procesmatig in het verlengde van azijn. Het zijn veelal onze bijzondere mosterds die diverse chefs laaiend enthousiast maken.